Blackjack Regels

wanneer je een ronde blackjack wilt spelen, is het wel verstandig goed de blackjack regels te raadplegen. Dit voorkomt dat je het spel speelt zonder dat je weet wat je aan het doen bent. Natuurlijk kan het spelen zonder de blackjack regels geen kwaad wanneer je een gratis spel speelt. Maar het zou toch erg vervelend zijn als er echt geld mee gepaard gaat. Ook omdat sommige casino’s afwijkende blackjack regels hanteren, zullen bepaalde combinaties niet geldig zijn of anders worden beoordeeld. De voornaamste online blackjack regels zijn om een hogere hand met kaarten te hebben dan de dealer, maar deze moet onder de zogenaamde 21 puntengrens blijven. Het is niet voor niets dat blackjack beter bekend staat als eenentwintigen.

Harde en zachte hand
Verder wordt er gespeel met alle kaarten behalve de Joker. In sommige spellen is deze wel toegepast en staat hij voor een bepaalde waarde. Maar dit zal dan in de afwijkende blackjack regels vermeld moeten staan. Daarnaast heb je als bijzondere speelkaart nog de Aas. Deze kaart kan staan voor een “harde of zachte hand”. Een zachte hand betekend dat de aas samen met een drie wordt neergelegd en zo 14 vormt. Wanneer de aas niet de maximale 11 punten kan opleveren. Dan mag je meestal nog een kaart oppakken om je punten te verhogen zolang je niet boven de 21 uitkomt. deze handeling kan zonder dat je kapot gaat worden uitgevoerd en staat bekend als de “harde hand”. In de meeste blackjack regels staat deze spelmethode wel omschreven en wordt ook gewoon toegepast.

Dubbelen of niet?
Wanneer je aan zet bent om je kaarten te kiezen, dan kan je na de tweede kaart ook besluiten om te “dubbelen”. Dit is een van de blackjack regels die bij veel mensen soms succesvol kan uitpakken. Wanneer je na twee kaarten besluit om te dubbelen moet je de inzet verdubbelen en ben je verplicht nog een derde kaart van de dealer aan te nemen. Natuurlijk is het verstandig om vooraf even goed te rekenen of dit je wel verstandig is met je puntenaantal. Het voordeel is wel dat als je de ronde weet te winnen, je een aardig aantal aan punten kunt verdienen. Maar dit zijn een van de oorzaken dat blackjack zo’n geliefd spel is. Verdubbel alleen als het aantal punten van je kaarten rond de 10 ligt.

Wel of niet verzekeren?
Maar naast alle standaard regels zijn er dus een aantal blackjack regels die niet altijd van toepassing zijn. Een zeer bekende, maar niet altijd toegestane is het zogenaamde “verzekeren”. Dit is meer een spelletje rondom het blackjackspel met de van toepassing zijnde blackjack regels heen. Wanneer de dealer een aas in handen heeft, is de kans groot dat deze jou aantal gaat overtreffen. Je kunt dan kiezen om je te verzekeren. Wanneer je dit doet, en heeft de dealer blackjack dan verlies je dus zoals gewoonlijk de inzet. Maar stel als jij aan de winnende hand bent in deze ronde en een verzekering is afgeroepen dan verloopt het spel ook zoals de geldende blackjack regels. Wanneer de dealer geen blackjack heeft, verlies je slechts de helft van de inzet. Er zijn al verschillende kansberekeningen op deze regel losgelaten en blijkt dat het in negen van de tien keer ongunstig uitpakt, dus het is verstandig nooit aan “verzekeren” te doen mits je blackjack goed onder de knie hebt. De echte beroepsgokker zal zich echter nooit verzekeren en het verlies voor lief nemen. Dit omdat de “verzekering” al voor 50% verlies zal zorgen ongeacht de uitslag van het spel.